ritelogo

The Story / Povestea

Fjord Apartment

Year: 2018;
Type: Interior Design – Residential;
Client: Private Client;
Status: In final stages of development;
Style: Cozy Scandinavian.

Designed for a young couple, and a white furry dog, this cozy interior design was created to fit a very active lifestyle, often with hectic work hours and a lot of outdoorsy activities.

The overall feeling of calmness in this design, was achieved by employing a neutral color palette, comprised mostly from white and gray, that is accentuated by carefully selected natural textures and accent colors. The nordic landscapes were our inspiration in balancing these aspects.

Creat pentru un cuplu tanar, si un caine cu blana alba, acest proiect de design interior, a fost gandit pentru a acomoda un stil de viata foarte activ, dominat de ore de lucru imprevizibile si activitati sportive.

Sentimentul general de calm, a fost generat prin folosirea unor palete coloristice neutre, dominate de alb si griuri, accentuate prin texturi naturale alese si imbinate atent cu accente de culoare. Gasirea acestui echilibru a fost inspirata de peisajele scandinave.

Living Room / Camera de zi

Featuring a lavish bookcase and a modular couch, the space was designed around the couple’s two most beloved indoor activities: reading and entertaining guests.

The accent graffiti wall, designed by a emerging Romanian artist Sonde, was commissioned to inspire the thrills of discovering the outdoor, the everlasting awe generator.

Integrand o biblioteca generoasa si o canapea modulara, designul acestui living a fost centrat in jurul a doua dintre activitatile preferate ale cuplului: cititul si primirea de oaspeti.

Peretele de accent este decorat cu un graffiti semnat de artistul roman Sonde, si a fost creat pentru a inspira descoperirea naturii.

Kitchen / Bucataria

We opened the kitchen into what was a very narrow passage into a big, unusable foyer, thus creating a big and light full space. The kitchen is optimised for cooking in pairs, one of the couples evening enjoyments.

We combined the natural look of the concrete floors, with the lavish marble table counter, and balanced their coldness with the wooden hanging cabinets. The accent copper light fixtures are a gesture meant to reflect her passion for middle eastern cuisine.

Am deschis bucataria catre, ce era, un hol ingust si intunecat si un foayer inutilizabil, creand astfel un spatiu mare, plin de lumina. Bucataria este optimizata pentru a gati in pereche, una dintre activtatile de dupamasa preferate ale cuplului.

Combinand materiale precum betonul si blatul de marmura, si echilibrandu-le aparenta raceala cu suprapozabile din lemn, am adaugat corpuri de iluminat accent, un gest menit sa reflecte pasiunea pentru bucataria orientului mijlociu.

Study / Birou

The study is his. As he often works long hours from home, he needed a comfortable space, that would receive plenty of natural lightning, and also offer the peace and quiet needed to get in the zone.

The vertical concrete panels add a touch of masculinity, without interfering with the cozy, natural color scheme.

Biroul este pentru el. Pentru ca lucreaza de acasa des, de cele mai multe ori sesiuni lungi si intenese, a fost nevoi de crearea unui spatiu confortabil, care sa primeasca multa lumina naturala, dar care sa ofere pacea si linistea necesara unei concentrari neintrerupte.

Panourile verticale din beton adauga masculinitate, fara a schimba atmosfera calda si relaxanta.

Bedroom / Dormitor

Simple, white and splashed with fine touches of textures, it invites to calmness and relaxation. The leather straps create a geometric playfull composition on the white canvas, at the same time adding a tactile strata to this design.

Simplu, alb dar decorat cu cateva elemente fine de textura, invita catre calm si relaxare. Curelele din piele creaza o compozitie geometrica pe fundalul alb, in acelasi timp adaugand un strat senzorial in plus acestui design interior.

Bathrooms / Grupuri Sanitare

Having no natural light, but wanting to keep the same feeling as the rest of the apartment, the bathrooms are a nice blend of natural materials and functionality.

Nebeneficiand de lumina naturala, dar dorindu-se continuarea senzatiei luminoase din restul apartamentului, grupurile sanitare sunt o imbinare atenta de materiale naturale si functionalitate.

Copyright 2015-2019 RITE of Architecture | Design | Ideas // All Rights Reserved