The Story / Povestea

ritelogo

MZ APARTMENT

Year: 2015;
Type: Interior Design – Residential;
Client: Private Client;
Status: Completed;
Style: Cozy Scandinavian.

Located in one of the most central parts of Bucharest, the Victory Square, this apartment had a very cozy and welcoming feeling from the first visit on site. After studying the floor plan and functionality, we decided that we should open the kitchen towards the living room.

The style we chose, together with the client, is modern industrial, with bold splashes of color and patterns.

Situat intr-una dintre cele mai centrale zone ale Bucurestiului, Piata Victoriei, acest apartament a oferit o senzatie primitoare si calduroasa de la primele vizite pe santier. Dupa studierea planului si a functionalitatilor necesare, am optat catre deschiderea bucatariei catre living.

Stilul ales impreuna cu clientul pentru aceasta amenajare interioara este unul modern industrial, cu accente puternice de culoare si texturi.

Living Room / Camera de Zi

For this living we designed a custom wallpaper that lies on the accent wall. The stylized image of the International Space Station shows the adventurous nature and love for travel, that characterize the client. The brick walls are clad in a vintage white brick, that complements the wallpaper.

The light fixtures that mark the dining area harmonize with the chairs and coffee table. Besides these, all the furniture is custom made.

Peretele de accent al livingului este dominat de un  tapet desenat special pentru aceasta amenajare. Imaginea stilizata a Statiei Orbitale Internationale, reflecta natura aventuroasa a beneficiarilor, dar si dragostea lor pentru calatorii. Peretii decorativi, placati cu caramida aparenta, complementeaza aceasta imagine, prin textura si culoare( un alb patinat).

Corpurile de iluminat ce marcheaza zona de luat masa, armonizeaza cu scaunele si masuta de cafea. In afara de acestea, tot restul mobilierului este executat la comanda.

Kitchen / Bucatarie

As the kitchen is open to the living room, it is designed in the same modern industrial style, but with a more minimal approach. We used metro ceramic tiles, that mimic the brick used in the living room, and used the same color palette for the furniture.

The main lower cabinets have a minimalist approach, using only clean white finishes. Some extra storing space is created in the divider island. The color for the fridge was chosen to mach the entrance door, creating a mirrored effect, as seen from the living area.

Pentru ca bucataria este deschisa catre living, este tratata in acelasi stil modern industrial, dar intr-o maniera mai minimalista. Am folosit placi ceramice in stil metro, pentru a prelua estetica creata de caramida antichizata. Paleta coloristica este aceeasi ca cea folosita in living.

Corpurile de jos sunt tratate minimalist, folosind fronturi simple din MDF alb. In insula ce desparte bucataria de lvinig am creat spatii de depozitare. Culoarea frigiderului este aceeasi cu cea a usii de la intrare, creand astfel o simetrie observata din living.

Master Bedroom / Dormitorul Matrimonial

The master bedroom is designed in the same manner as the rest of the apartment, but with the use of some color accents becomes more friendly and joyful.

By carefully balancing the wall decoration, we created a asymmetrical composition for the accent wall, that mimics the difference between the two clients, but accentuates their common traits.

Amenajarea dormitorului matrimonial continua in acelasi stil ca restul apartamentului, dar prin utilizarea unor accente de culoare devine mai prietenos si jucaus.

Folosind o pozitionare atenta a elementelor de decor, am creat o compozitie asimetrica pentru peretele de accent, care dezvaluie diferentele de personalitate intre cei doi beneficiari, accentuand in acelasi timp interesele lor comune.

Bathroom / Grupul Sanitar

The bathroom features a walk in shower, and bold colors, that would bring a sense of space into a otherwise small room.

Pentru baie am optat pentru instalarea unui dus “walk-in”, si culori indraznete, care aduc o senzatie de spatiu, intr-o camera destul de mica.

Copyright 2015-2019 RITE of Architecture | Design | Ideas // All Rights Reserved